نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استان‌ها با اشاره به مسائل و مشکلات پرورش‌دهندگان ماهی در شهر ریجاب گفت: این افراد نیاز به حمایت جدی دولت و سازمان شیلات دارند تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

قباد کرم‌پور نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استان‌ها، در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها، گفت: شهر ریجاب از سال ۱۳۸۲ با داشتن مجوز ۱۷۱ مزرعه پرورش ماهی قزل‌آلای سردآبی با اشتغال زایی۵۰۰ نفر به طور مستقیم و ۱۲۰۰ نفر به طور غیر مستقیم و تولید سالانه شش هزار تن شروع به فعالیت کرده است.

وی با بیان اینکه پرورش دهندگان در ساخت و ساز و آماده‌سازی این استخرها مشقت و هزینه زیادی متحمل شده‌اند، گفت: با این وجود تاکنون از سوی دولت تا به امروز هیچ‌گونه وام و حمایتی صورت نگرفته دوما خرید تضمینی وجود ندارد.

کرم‌پور تصریح کرد: در سال ۹۶ بر اثر زلزله تمام استخرها دچار خسارات شد. پس از آن پنج میلیارد تومان خسارت برآورد شد که تنها سه میلیارد و ششصد میلیون تومان آن از سوی دولت پرداخت شده و مابقی باقی مانده است. از این رو از رئیس سازمان شیلات کل کشور درخواست داریم باقی خسارت را به پرورش‌دهندگان ماهی پرداخت کند.

نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استان‌ها بیان داشت: بر اثر این رخداد سه میلیون قطعه ماهی از بین رفت و به دلیل تخریب جاده، تنها از طریق موتور سیکلت و تراکتور می‌شود به استخرها دسترسی داشت.

وی افزود:  همچنین برای روشنایی و دسترسی به برق تیر برق و ترانس گذاشته شده اما به علت نداستن بودجه کافی، تیربرق ها به کابل مجهز نشده اند. بنابراین سرمایه‌ها در حال فرسایش هستند و مردم هم نمی‌توانند از برق استفاده کنند.

کرم‌پور با بیان اینکه این منطقه کارخانه تولید خوراک ماهی ندارد گفت: پرورش دهندگان باید هزینه بیشتری پرداخت کنند تا خوراک ماهی را از استان‌ها و مناطق دیگر تهیه کنند.

عضو شورای شهر ریجاب اضافه کرد: در سال ۹۷ نیز وقوع سیل سبب خسارت جدی به چندین استخر پرورش ماهی شد که بر اثر آن تعدادی استخر تخریب شده و تمام ماهی‌های موجود در این استخرها از بین رفتند. ازبین دولت نیز از پرورش دهندگان حمایت نکرد.

نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استان‌ها اظهار کرد: این مشکلات در حالی وجود دارد که این فعالیت به ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۲۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم را مشغول به کار و از مهاجرت مردم به شهرها جلوگیری کرده است. در صورتی که این مزرعه ها هنوز جاده مناسب ندارند و مشکلات دسترسی به برق همچنان وجود دارد.

کرم‌پور همچنان در خصوص سختی کار گفت: این قشر زحمت کش دوازده ماه سال در داخل آب و رطوبت هستند و این مسئله مشکلاتی از قبیل رماتیسم، درد مفاصل ناراحتی‌های پوستی، عفونت کلیه و ریه، دیسک کمر و … را به همراه دارد. در صورتی که این عزیزان از بیمه و درمان ارزان قیمت برخوردار نیستند و حقوق بازنشستگی نیز ندارند.

وی در پایان از مسئولان کشوری و استانی به ویژه مسئولان سازمان شیلات کشور درخواست کرد نسبت به حل مشکلات پرورش‌دهندگان ماهی در این منطقه حمایت‌هایی لازم و کافی را داشته باشند.

پایان پیام/