نماینده استان کرمان در شورای عالی استان ها با بیان اینکه، مردم شهرستان های ریگان و فهرج حدود دو سوم هر سال را با پدیده گرد و غبار و ریزگردها سپری می کنند، گفت: برای حل این مشکل باید نگاه و طرح ملی با اعتبار مناسب وجود داشته باشد.
علیرضا عباس زاده نماینده استان کرمان در شورای عالی استان ها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها، با اشاره به افزایش میزان گرد و غبار و ریزگرد در روزهای اخیر در استان کرمان به ویژه مناطق شرق این استان، گفت: با وجود مطالبههای مکرر مردم و مسئولان این مناطق هیچ اقدام مؤثری برای کنترل بیابان و ریزگردها به جز موارد جزئی مالچ پاشی انجام نشده است و این در حالیست که ۱۰۰ هزار نفر از اهالی شهرستان ریگان و ۱۰۰ هزار نفر از اهالی شهرستان فهرج حداقل دو سوم از هر سال را زیر شلاق ریزگردها و طوفان شن سپری میکنند.
وی افزود: گرد و غبار در ریگان و فهرج باعث تعطیلی مدارس شده است و هر چند اقداماتی در راستای کاهش این پدیده در این سال ها انجام شده اما کافی نیست و حل این معضل نیازمند نگاه و طرح ملی با اعتبارات بالا است.
نماینده استان کرمان در شورای عالی استان ها با بیان اینکه تغییرات اقلیمی، خشکسالی، کاهش رطوبت و وزش بادهای مکرر و افزایش دما از مهمترین دلایل بروز ریزگرد و گرد و غبار در شرق استان کرمان است، گفت: وسعت زیاد استان کرمان و کثرت مناطق بیابانی نیز سختی کار را دوچندان کرده است.
وی بیشترین میزان بروز ریزگرد در استان را در ریگان و فهرج دانست و افزود: طبق آمار بیشترین میزان این پدیده در شرق کرمان در طول سال روی میدهد و در کشور این مناطق رکورد دار هستند، ریزگردهای جنوب کرمان نیز بیشتر ناشی از شرق استان است اما نمیتوان وجود برخی از کانونهای محلی در جنوب را هم نادیده گرفت.
عباس زاده در پایان اظهار داشت: مالچ پاشی حتی اگر اعتباری هم داشته باشد منجر به تخریب محیط زیست میشود و در این میان تنها راه حل منطقی کشت درختان گز و کهور است که سالهاست اجرا نمیشود و به نظر میرسد باید بار دیگر به سمت سرمایه گذاری برای کشت کمربندهای سبز در کانونهای بیابانی و دور شهرها اقدام کرد.
پایان پیام/
Wednesday, 16 October , 2024