نوروززاده با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی نسبت به ظرفیت خود توسعه نیافته است گفت: این استان از مشکلات زیادی رنج می برد که امیدوارم دولت و مسئولان توجه ویژه ای به این استان داشته باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها، وحید نوروززاده، نماینده شورای استان آذربایجان شرقی در شورای عالی استانها، گفت: استان آذربایجان شرقی با مساحت ۸۹/۴۵۴۹۰ کیلومتر مربع، ۷۶ / ۲ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است و در بین استانهای کشور رتبه یازدهم را دارد. بخش صنعت، پس از بخش خدمات بیشترین سهم ارزش افزوده را در تولید ناخالص داخلی استان داراست و یکی از قطبهای صنعتی کشور به شمار میرود.
وی افزود: این استان از لحاظ تعداد کارگاههای صنعتی، چهارمین قطب صنعتی کشور محسوب میشود و یکی از مناطق غنی کشور از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی است و بیش از ۸ میلیارد تُن ذخیره معدنی در این استان شناسایی شده است. این استان جزء استانهای برتر در تولیدات کشاورزی و دامی میباشد و از نظر کل مساحت تحت کشت در کشور، آذربایجان شرقی دارای رتبه پنجم است.
نوروززاده تصریح کرد: با توجه به این مسئله که رفع نیازهای هر منطقه نیازمند اطلاعرسانی آن به مسئولان در دولت جدید است تا با توجه به این اطلاعات نسبت به مدیریت امور برای پیشرفت پروژهها و تکمیل آنها اقدام نماید و از جمله مولفه های پویایی و توسعه هر شهر بحث اشتغال است که از بسیاری مهاجرتها (که میتوان آنها را مهاجرت اجباری نام نهاد) جلوگیری کند و نیروهای تحصیل کرده را به هر شهر را جذب کند.
نماینده آذربایجان شرقی در شورای عالی استانها تصریح کرد: تلاش برای فراهمسازی زمینه اشتغال و ازدواج جوانان، مقابله جدی با قاچاق مواد مخدر و پدیده اعتیاد، تلاش برای حفظ و احیا محیط زیست مخصوصا دریاچه ارومیه، رفع بیکاری در بین جوانان انتظارات ما از دولت دکتر رئیسی است. وی با اشاره به مشکلات استان آذربایجان شرقی که باید در دستور کار وزرا و مسئولین استانی قرار گیرد گفت: عدم تکمیل طرحهای انتقال آب، کم آبی، ضعف زیرساخت ریلی، عدم تکمیل صنایع، ضعف زیرساخت گردشگری، کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی و نبود بسته بندی، مناسب در فروش محصولات باغی و زراعی، دامداری سنتی و عدم توسعه واحدهای دامداری صنعتی، کمبود امکانات بهداشتی و درمانی، اختصاص ناکافی بودجه، فقدان کشتارگاههای صنعتی دام و طیور و کمبود خوراک دام، کم آبی (آب شرب مخصوصا در روستاها)، خشک شدن دریاچه ارومیه، ضعف در سیستم دفع فاضلاب شهری، ضعف شبکه اینترنت و تلفن همراه، حاشیه نشینی و کاهش امنیت اجتماعی و عدم حمایت از صنایع مهمترین مشکلات موجود در استان است.
وی ابراز امیدواری کرد وزرای محترم دولت و مدیران استان در جهت رفع مشکلات حاضر قدم بردارند و استان آذربایجان شرقی را به جایگاه واقعی خود متناسب ظرفیت خویش برسانند.
پایان پیام/
Friday, 4 October , 2024